GÖRÜNTÜLÜ

Ahmet Türk, Arap toplumunu ziyaret etti

Arapların çoğunlukta yaşadığı bölgeyi ziyaret eden Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Türk, bu topraklarda binlerce yıl yaşamın halklarla birlikte kurulduğunu belirterek, “Biz halkların kardeşliği temelinde siyaset yapan bir anlayışa sahibiz" dedi.

DEM Parti Mêrdîn İl Örgütü, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Arap halkın çoğunlukta yaşadığı bölge olarak bilinen Artuklu ilçesinin Gökçe (Sellaxê), Göllü (Goliyê), Boztepe  (Bozqetrê), Yaylı (Qews) ve Ortaköy (Girherrîn) kırsal mahallelerine ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlere DEM Parti Mêrdin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Mêrdîn Milletvekili George Aslan, DEM Parti Mardin İl Eşbaşkanları Mehdi Tunç ve Necla Acıbucak, Artuklu Belediye Eşbaşkan Adayları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker ile çok sayıda DEM Parti yönetici ve üyesi katıldı.

Onlarca araçlardan oluşan konvoyla mahallelere giriş yapan DEM Partililer, zafer işaretleriyle karşılandı.

Halk buluşmasında söz alan Artuklu Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Ali Amak, Arap halkına kendi dillerinde bir konuşma yaptı. Artuklu Belediye Eşbaşkan Adayı Münevver Ölker de, halkı selamlayarak, 31 Mart yerel seçiminde partilerine destek istedi.

Ahmet Türk ise şöyle konuştu: "Bu topraklarda binlerce yıl Kürt’üyle, Arap’ıyla, Süryani’siyle birlikte bir yaşamı kurduk. Ve çok şükür ki bugün halklarımız arasında bir düşmanlık yok. Bizler de Arap olalım, Kürt olalım, Süryani olalım, Êzidî olalım, ne olursak olalım biz halkların kardeşçe yaşaması ve halkların kardeşliği üzerinden siyaset yapan bir anlayışa sahibiz. Bu topraklar hepimizin. Birlikte buraları imar ettik, birlikte yaşadık ve birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Ama biliyorsunuz ki bugünkü düzen, bugünkü anlayış maalesef bir zulüm politikası yürütmektedir."

"Halkın iradesine hep ipotek koydular. Kayyumlarla bizi yönetmeye çalıştılar. Oysa bu, halkın iradesine ipotek koymaktı" diyen Türk, kayyumların atadığı belediyeleri adeta bir karakola dönüştürdüklerini söyledi. Türk, vatandaşların belediyelere girip çıkmasına izin verilmediğini hatırlatarak, "Oysa biz her zaman halkımıza kapılarımızı açık tuttuk. Ve halkımızın sorunlarını dinlemeye çalıştık. Ama siz de biliyorsunuz ki kayyum atamalarıyla halkımıza istediğimiz kadar hizmet yapma şansımız olmadı. Her gün müfettişler göndererek, yöneticilerimizi ihraç ederek, adeta belediyeleri teslim almaya çalıştılar. Ama inanıyoruz ki bu iki dönem de boşa çıktı. Halk kayyumun gelmesinden artık rahatsız. Bir daha kayyumun gelmemesi konusunda iradesini kararını verecektir" dedi.

Türk, şunları ekledi: "Ve inanıyorum ki kayyum dönemi bitmiştir. Çünkü onlar da biliyor ki kayyumlar ne iktidara ne de kendilerine bir şey sağlamadı.

Şimdi önümüzde 31 Mart var. Bir seçime gidiyoruz. Bu seçimlerde bizim amacımız halkımıza hizmet etmektir. Belediyelerin kapılarını halkımıza açmaktır. Seçim zamanları herkes gelip burada boy göstermeye çalışıyoruz. Ama bizim bir iddiamız var. Gelecekle ilgili projelerimiz var. Biz istiyoruz ki bu ülkede adalet olsun, bu ülkede hukuk olsun, bu ülkede halkların kardeşliği olsun. Yani bizim mücadelemiz sadece belediyeleri kazanmak değil, gelecekle ilgili demokratik bir Türkiye oluşturmaktır. Halkların ortak değerlerde buluşması için mücadele ediyoruz. Her türlü hizmet için halkımızın ayağına geleceğiz."